jueves, 30 de junio de 2011

Suggeriments per funcionar correctament en una xarxa social educativa

HARO, Juan José de, "Mi clase en la red social". Publicat en: Educativa, blog sobre calidad e innovación en educación secundaria, 08/01/2011 , [texte on-line] http://jjdeharo.blogspot.com/2011/01/mi-clase-en-la-red-social.html
[consulta: 30/06/2011]

Suggeriments que Juan José de Haro ens proposa per funcionar correctament en una xarxa social educativa:

Inserir material multimèdia: En Educació plàstica és un punt fonamental, podem incloure vídeo, audio, calendaris de treball, fotografies, gràfic, documents de text, enquestes, exercicis... recolzar l´explicació de classe, els exemples visuals i sonors són elementals per al record del alumnat.

Compartir arxius amb els alumnes: Bàsica eina de comunicació i d´interacció entre alumnes i professorat. És recomanable utilitzar altres plataformes especifiques com per exemple per a vídeo Youtube, Vimeo...; per a texts Google docs...; per a fotos flickr...; per imatges i gifs animats ImageShack...; per audio SoundCloud ... hi han infinitat de opcions per a compartir qualsevol document que es puga digitalitzar i així poder incloure el enllaç en les entrades, comentaris o en qualsevol lloc visible. També és pot compartir documents modificables, amb el que això suposa en quant a interacció directa del alumnat. Sempre hi ha que facilitar al les alumnes/s el accés als documents que volem compartir, per eixe motiu ho posarem clarament i sempre que és puga amb redirecció directa.

Allotjar material complexe: Presentacions o l´organització del material educatiu, poden ser allotjades les presentacions en Prezi...; el material educatiu pot estar organitzat en Google sites, encara que també està l´opció dels Wikispaces i els blogs. En definitiva tota plataforma que és puga crear una jerarquia per poder ordenar i gestionar l´informació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario