viernes, 1 de julio de 2011

Eines de la Web 2.0

DE HARO, Juan José. (2010), Herramientas para una educación 2.0. Publicat en: Educativa, blog sobre calidad e innovación en educación secundaria, 02/02/2010, [texte on-line] http://bit.ly/HerrEducacion20 [consulta: 01/07/2011]

Interessant quadre sobres les eines educatives 2.0, ordenades per categories:
http://c4lpt.co.uk/Directory/#image


Aquestes aplicacions 2.0, com em vist en altres entrades d´aquest blog, permet COMPARTIR - INTERACTUAR - COL·LABORAR a les usuàries/s per configurar els continguts en FEEDBACK.

Aquestes eines de la Web 2.0 són gratuïtes, a més el sofware lliure esta en continu canvi de millores per les mateixes usuàries/s. Aquesta construcció corroborativa del sistema 2.0 fa que cada cop estiguen més sofisticades per a les necessitats de les usuàries/s, ja que són elles/s les que en un proces de retroalimentació detecten els problemes i els solucionen.

Web 2.0 permet recuperar l´informació afegida a la xarxa, per mig de registrar-se com usuària/i, insistim: gratuïtament, o per mig del anomenat folcsonomía. La folcsonomía sorgeix quan varies usuàries/s col·laboren i descriuen de la mateixa forma una informació. Aquesta informació és marcada per diferents etiquetes per les usuàries/s, poden accedir a l´informació. Les usuàries/s comparteixen aquestes categoritzacions, facilitant l´accés a tota la comunitat.

Quasi-totes aquestes aplicacions 2.0 estan afegides a les xarxes socials, on tenim eines per generar continguts, publicar-los i recuperar l´informació. En resum, aquestes xarxes o eines 2.0 ens permet la comunicació i col·laboració entre usuàries/s.

"Els serveis de xarxes socials pròpiament dits (Ning, Elgg, Facebook o Twitter, per exemple) estarien en el nivell superior quant a la comunicació es tracta, sent sistemes ideals a partir dels quals es poden organitzar i gestionar la resta d'eines en col·laboració amb uns altres".

No hay comentarios:

Publicar un comentario