martes, 1 de febrero de 2011

Revolución Educativa (REDES)

"Les escoles existeixen tant per al desenvolupament dels estudiants com per a les seves famílies i educadors"
Robert Roeser

Fantàstic documental del programa de Eduard Punset REDES, on planteja la redefinició del paper del professorat front als nous canvis a l´ensenyança, així com la seva responsabilitat front als nous alumnes. Hi ha una cosa sorprenent al documental: la responsabilitat del "mal" funcionament de l´ensenyança no es en cap moment dels estudiants, pares o el govern (sistema) - trasllada tota la responsabilitat als professors i a la seva formació.

El proces artístic com a vehicle que facilita modelar i desenvolupar el cervell dels alumnes, referent als nous sistemes d´atenció i concentració dels alumnes amb les tasques de classe. També es puntualitza l´importància de la repetició com exercici bàsic per exercitar la memòria.

"L´educació ha d´abastar cos, ment i consciencia"
Robert Roeser




¿Es hoy más difícil la convivencia en las aulas? ¿Están bien preparados los maestros para acompañar al niño hasta su adolescencia con una educación que englobe emociones e inteligencia social? Las necesidades de un adulto para vivir en sociedad no son las mismas que hace 50 años, ni lo son tampoco las condiciones de vida de los adolescentes, ni las tecnologías que rodean a todos. Sin embargo, los programas educativos han cambiado muy poco en el último siglo. El psicólogo Robert Roeser nos ayuda a redefinir el papel de profesores y maestros, y a buscar en la ciencia algunas propuestas para mejorar la educación de los futuros ciudadanos.

Info: blip.tv/file/3768038?utm_source=player_embedded

No hay comentarios:

Publicar un comentario