sábado, 29 de enero de 2011

"Pecha Kucha" - Auschwitzpark

Realización de una presentación bajo el formato "Pecha Kucha" (20 imágenes - 20 segundos cada una) de uno de los siguientes temas:

La percepción visual.
Expresividad y creatividad
La Bauhaus.
Lenguaje y comunicación. El lenguaje visual. Interacción entre los distintos tipos de lenguaje.

...

"Pecha Kucha" – Auschwitzpark

PROJECTE APLICAT I ANÀLISIS DELS ESPAIS TEMÀTICS



1ªDiapo: 20seg.


Farem una breu mostra de l´interacció entre els distints tipus de llenguatge visuals d´aquest Audiovisual interactiu anomenat: AUSCHWITZPARK que mitjançant falsos-panorames composts per apropiacions i creacions pròpies, sorgeix un nou espai híbrid entre els dos espais de:

Auschwitz a Polònia (avui museu)
Spreepark parc temàtic abandonat a Berlín.

2ªDiapo: 20 seg.

Aquesta petita animació realitzada per fragments fotogràfics de
la zona Juràssica en ruïnes: seleccionada per facilitar la metàfora de temps remot i la seva relació amb l'extinció d'una espècie.

Podem desplaçar-se per mig del falsos panorames fotogràfics de 360º.

3ªDiapo: 20 seg.

En aquest vídeo interactiu l´usuari pot interactuar a mode del “joc de tir” sobre els tres personatges responsables de la guerra freda.
Composat per un bucle audiovisual i grafisme animat en forma de diana.

4ªDiapo: 20seg.

De nou podem vorer l´animació d´altre dinosaure per mig dels fragments fotogràfics. Actua com un automata cada vegada que es polsa sobre ell.

5ªDiapo: 20seg.
Aquest vídeo esta composat per fotografies fixes, que a mode de flash-os ens mostra les dos realitats de la alemanya nazi. De fons veiem el camp de concentració de Birkenau (Auschwitz)

6ªDiapo: 20seg.
Apropiació del noticiari alemany, on Hitler es troba molt afectuós amb la seva gossa Blondie. Per mig de talls en l´edició hem creat altra lectura mes inquietant d´aquesta relació.

7ªDiapo: 20seg.
Animació íntegrament fotogràfica, on apareixen empreses vinculades amb el regim nazi. Logotips, productes i els noms de les diferents empreses que invadeixen la pantalla.

8ªDiapo: 20seg.
Altre vídeo d´imatge fotogràfica que simula les vies d´una muntanya russa en actiu. L´imatge realment es estàtica, però amb l´animació ens crea l´il·lusió del moviment.

9ªDiapo: 20seg.
Com el anterior aquest també correspon a un nou fals panorama, on passem de l´exterior a l´interior d´un barracó de presos, concretament Birkenau (el camp d´extermini)
Veiem a Marceu inserit dintre del barracó per mig d´un croma i certa transparència que l´integra de forma fantasmagòrica expressant amb el seu treball: la fragilitat de la vida.

10ªDiapo: 20seg.
Visió interna de la torre de vigilància que per mig d´un travelling semicircular podem vorer la dimensió del camp de concentració.
Observem els pavellons reconstruïts amb dos fusions: una fotogràfica i d´altra document cinematogràfic. El passat i el present del camp de Birkenau.

11ªDiapo: 20seg.
Vídeo multi-pantalla a mode vídeo-collage que construeix la nòria del Spreepark (actual) i amb un vídeo document veiem la nòria en marxa en temps passats.

12ªDiapo: 20seg.
Fals panorama de la nòria, on veiem el vídeo fotogràfic animat, al igual que la muntanya russa, creant una nova atracció en relació al espai temporal.

13ªDiapo: 20seg.
Diferents apropiacions, fusionant les dos realitat a-temporals.

14ªDiapo: 20seg.
Vídeo multi-pantalla a l´estil de Vertov o Greenaway. Carrega i transport d´esclaus cap als camps de concentració.
Podem observar varis punts de vista d´un mateix moment. A més esta fusionat amb imatges del documental Shoa de Lanzmann, on veiem al maquinista polac que va treballar per als nazis.

15ªDiapo: 20seg.
Bucle creat a partir de la pressa de imatges de la webcam de Auschwitz museum.
Sis fotogrames representen el minut d´una hora, així en les 24 hores de tot un dia.
Es va capturar el dia 1 de Novembre, dia de tots sants o dia dels morts a Mèxic.

16ªDiapo: 20seg.
Aquest vídeo del túnel del terror esta fusionat per dos realitats que juguen amb un punt de vista de les diferents generacions del alemanys.
Hem inclòs la presentació d´Auschwitzpark en la Biennal d´Artistes de Terrateig, per vorer com els usuaris responen front l´audiovisual interactiu.

17ª,18ª, 19ª, 20ª Diapos, han estat eliminades per poder mostrar amb mes temps i detall, el mode d´interacció en els diferents falsos-panorames.

No hay comentarios:

Publicar un comentario