martes, 5 de julio de 2011

Sis graus de separació

Algunes dades s´han obtingut de Wikipedia, the free encyclopedia, Sis graus de separació.[text on-line] http://ca.wikipedia.org/wiki/Sis_graus_de_separaci%C3%B3 [consulta: 06/07/2011]



La teoria del sis graus de separació esta referida als sis nivells que separen entre una persona de l´altra, al nostre mon. Aquesta cadena tant sols té cinc intermediaris entre nosaltres i una persona és trobe on és trobe. La teoria va ser proposada en 1929 per l'escriptor hongarès Frigyes Karinthy, on exposa al seu treball Chains el concepte referit dels enllaços necessaris per configurar els nostres coneguts que cada cop van creixent. Recollida també al llibre "Six Degrees: The Science of a Connected Age" del sociòleg Duncan Watts, i que assegura que és possible accedir a qualsevol persona del planeta en tan sols sis "salts".

És a dir, hi han varis nivells d´amics; cadascú podem conèixer una mitjana de unes 100 persones, al menys tenir un contacte real de certa relació. Cadascuna d´aquestes persones al mateix temps coneixen a 100 persones més, sí nosaltres volem dir, transmetre, convocar, aportar... a les nostres 100 persones, i volem que aquestes al mateix temps traslladen el que volem dir, transmetre, convocar, aportar... cadascuna a les seves 100 persones, tenim ja una xarxa de 10.000 persones. Aquestes/s "amigues i amics" estarien en el segon nivell, per cada nivell avançat afegiríem ceros fins al 1.000.000.000.000 del sisè nivell. Amb aquestos sis passos o nivells poden comunicar.se amb qualsevol persona llunyana de nosaltres.

Amb Internet i en concret amb les xarxes socials, és facilita la comunicació entre elles, eliminant algunes barreres pròpies de la llunyania pròpia dels sis nivells. Parlem de xarxes socials especifiques: d´educació, d´art, professionals... on els 6 nivells o graus de separació són més directes per al nostre objectiu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario