miércoles, 6 de julio de 2011

Expansió de les xarxes socials

FERNÁNDEZ, Lorena. Introducción a la Web 2.0, [sites Internet]. Espanya: Curso sobre Redes Sociales Virtuales: Profesionales del 2.0, 2010. [En línia] https://sites.google.com/site/redessocialesvirtuales/home/introduccin-a-la-web-20 [Consulta: 07/07/2011]

Expansió de les xarxes socials

Les xarxes socials van florir principalment entre les usuàries/s joves, encara que avui el dos tercis de la població connectada a Internet visita les xarxes socials i precisament no son molt joves (35 i 49 anys). L´impacte de les xarxes socials és ja indiscutible, a més el països en que més èxit tenen aquest xarxes són: Brasil, Estat Espanyol i Itàlia. Països de cultura "occidental", on destaquen per costums i una cultura en general més pròxima al carrer i al contacte físic. No és estrany aquest fet, ja que les xarxes socials virtuals són un reflex de les relacions socials d´un lloc i d´una cultura.

Com és mostra al mapa creat per Vincenzo Cosenza, podem vorer perfectament el mapa actual de les més importants xarxes socials. Observem l´importància de Facebook com un fenomen mundial, açò és força important ja que ens revela, tant positivament com negativament, una pràctica globalització d´una xarxa social. És a dir, el sis graus o sis nivells de separació entre una usuària i un usuari cada cop estan més a prop, al menys més directes. Aquesta interacció-relació global ens pot permetre gaudir noves formes de coneixement, a més de comunicar el nostre per ser segurament fusionat entre altres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario