lunes, 20 de junio de 2011

"Rupert Murdoch: El desafío de Internet es la educación"

PAÍS, El (Tecnología). "Rupert Murdoch: El desafío de Internet es la educación". Reportaje por: JIMÉNEZ, Antonio. París, 24/05/2011 , [texte on-line] http://www.elpais.com/articulo/tecnologia/Rupert/Murdoch/desafio/Internet/educacion/elpeputec/20110524elpeputec_5/Tes [consulta: 20/06/2011]

Article sobre la petita intervenció de Rupert Murdock al fòrum internacional sobre Internet el anomenat e-G8, previ a la reunió G-8 que és va celebrar a França. Murdock veu en l´educació de les nenes i nens del planeta el verdader desafiament d´Internet. Va parlar de la transformació i canvi mundial que la xarxa esta realitzant en tots el nivells, i referent a l´educació i en concret a l´ús i l´incorporació de les TIC a les escoles diu:"Però les escoles segueixen gairebé com en l'època Victoriana, amb una pissarra".

Murdock esmenta les especialització i millora de les empreses gracies a Internet, creant més ofertes i millores en cada especialitzat consumidor, "(…) hem de fer això mateix a l'escola: no té sentit que en l'època d'Internet els alumnes aprenguin fallts tots de la mateixa manera". Personalitzar l´educació i oferir la millor educació creada i exposada en Internet per al alumnat, recerca i oferiment a les alumnes de les millors ensenyances.

"La tecnologia no substituirà al professor, però sí pot tornar-lo més creatiu"

El president de News Corporation considera que aquesta revolució a l'escola és "la responsabilitat de tots". I conclou: "Les escoles han d'alliberar tot el seu potencial digital".


Klaus Schwab, empresari i fundador del Fòrum Econòmic Mundial, per la seva banda, amb referència a Internet, ha assegurat que és l'instrument perfecte "per donar oportunitats d'aprendre durant tota la vida". "I aquest és un canvi molt important, capaç de canviar l'existència".

Aquest matí el president de la República Francesa, Nicolas Sarkozy, ha inaugurat el cim assegurant que ningú pot controlar o frenar Internet. En aquest sentit, l'ex màxim responsable de Google, Erci Schmidt ha afegit que "la tecnologia és més ràpida que els Governs" i que seria un error legislar abans de comprendre les seves conseqüències".

Podem observar de quina mena els governs més rics del mon faran tot el possible per aprofitar Internet per a la seva educació social, davant dels esdeveniments que estan ocorrent des de el 15M a Europa. S´han fixat en que l´educació dels nous ciutadans a de ser supervisada i d´alguna mena controlada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario