lunes, 13 de junio de 2011

Recursos educatius - Xarxes socials educatives

FÈRRIZ, L,M, Vull un mòbil! Com educar els nostres fills en les noves tecnologies, Barcelona: Ed. Ara llibres, 2010, Pàg, 161.

Deixant a banda les xarxes socials més utilitzades és centrem en dos de les xarxes socials educatives més conegudes: Ning i Eduredes.

Ning és una plataforma online que permet a les usuàries/s la creació de espais web socials i xarxes socials. Com a curiositat la paraula Ning en terminologia xinesa significa: Pau.

En Ning podem crear xarxes especifiques, és a dir qualsevol pot crear una xarxa social sobre un tema en particular o una necessitat. Aquest punt és important ja que per educació funciona força be i segura, ja que podríem crear una xarxa social íntegrament del alumnat de plàstica, per exemple. El problema bàsic d´aquesta xarxa està referida a els seus recursos limitats d´emmagatzematge i ample de banda comparada per exemple amb Facebook o Myspace i el més important: ja no es gratuït el seu servici.

Eduredes xarxa social, administrada per Juan José de Haro i J.Carlos López Ardao, destinada a professionals de la docència que intercanvien informació i experiències referides a les xarxes socials educatives. Amb la plataforma de Ning, Eduredes és una de les xarxes socials educatives amb més pes dintre del panorama nacional.

"Lloc d'intercanvi d'experiències en l'administració de xarxes socials educatives, ús docent de les xarxes, possibilitats i tot el que implica l'ús de les xarxes socials amb finalitats educatives i relacionades amb l'educació"(1)

(1)eduredes.ning.com/

No hay comentarios:

Publicar un comentario