jueves, 30 de junio de 2011

Algunes tècniques habituals de classe amb les xarxes

HARO, Juan José de, "Mi clase en la red social". Publicat en: Educativa, blog sobre calidad e innovación en educación secundaria, 08/01/2011 , [texte on-line] http://jjdeharo.blogspot.com/2011/01/mi-clase-en-la-red-social.html
[consulta: 30/06/2011]

"- Permet que els alumnes presentin els seus treballs a través del blog de la xarxa. Els articles del blog es poden etiquetar (paraules que defineixen el contingut). Usant l'etiqueta que determini el professor s'aconsegueix veure tots els articles que ens interessa de forma molt ràpida. A més, en el perfil de l'alumne veurem tota la seva activitat pública, articles del blog inclosos. Si ho prefereixes, utilitza blogs externs, però usa la xarxa perquè apuntin les seves adreces a través d'un document de Google *docs (l'enllaç del qual pot estar en el fòrum del grup de la classe o en algun espai dedicat a això a la xarxa), d'aquesta manera és molt fàcil localitzar el treball de cadascun.

- Permet que els alumnes presentin els seus treballs a través d'eines externes a la xarxa en forma de presentació, vídeo, assetjo web (Google *sites), blog o amb qualsevol de les eines que existeixen. La xarxa la usaran per lliurar-te el treball.

- Fomenta les preguntes i el diàleg a través del fòrum de discussió o del mur.

- Acostuma't a incloure material útil per a l'alumne a la xarxa: Presentacions, resums, consells, enllaços, vídeos, etc.

- Utilitza els esdeveniments perquè hi hagi un registre de dates importants: lliurament de treballs, exàmens, etc.

- Fomenta que els alumnes creuen els seus propis grups dins de la xarxa per a la realització de treballs, així disposen d'un lloc de fàcil accés per comunicar-se entre si.

- Quan tinguis una mica de soltesa amb la teva xarxa, fomenta el seu ús entre els teus companys. Les xarxes socials funcionen millor amb 300 membres que amb 30.

Tot això permet que professors i alumnes no estiguin dispersos per multitud de llocs diferents en Internet (els blogs en un lloc, els documents en un altre, les fotos en un altre…). La xarxa social és un autèntic aglutinant de tota l'activitat docent que facilita enormement l'ús educatiu d'Internet"

No hay comentarios:

Publicar un comentario