martes, 8 de febrero de 2011

La edad del ciberpavo III

GIRÓ, C, "La edad del ciberpavo", Magazine, La Vanguardia, 28/11/2010, Pág, 46.




Els adolescents utilitzen l´informació de la red, però sembla que la manipulació en Internet es mes subtil que d´altres canals. D´aquesta mena el sociològic Javier Elzo apunta l´importància de l´inculcació de la responsabilitat i sentit critic que tant els pares com els educadors han de transmetre als adolescents.

"Internet es un poderoso proveedor de información en cuanto a cantidad, pero muy cuestionable en cuanto a calidad"

Hi ha un aspecte força interessant; ja que per als adolescents les reds socials son una prolongació del seu mon i utilitzen l´informació d´Internet com a font verídica d´informació, en un centre d´assistència primaria de Lleida han emprat les reds socials, que utilitzen normalment els adolescents, per resoldre dubtes sobre la sexualitat, dietes i substancies addictives. Els alumnes es comuniquen millor, sense vergonyes i amb anonimat per resoldre les seves dubtes al respecte d´aquestos temes, a més tenen la seguretat que l´informació be donada d´un especialista en la matèria.

Tenim que tindre clar que els adolescents per motius de relació "segura" utilitzen les reds socials, açò ha d´estar entens per els educadors com una ferramenta amb un potencial que de moment es desconeix. Es deuria, com totes les coses, educar un consum responsable sobre aquest mig de comunicació, ja que podríem vorer a molts d´adolescents vivint.hi tant sols una realitat virtual, i en aquest punt els educadors tenim un paper essencial.

No hay comentarios:

Publicar un comentario