lunes, 4 de julio de 2011

Recuperación y Organización de Información: Web 3.0

ÁLVAREZ, Javier. (2011), Recuperación y Organización de Información: Web 3.0, [sites Internet]. Espanya: Extracción y Recuperación de Información: Web 3.0, Recuperación y Organización de la Información. [En línia] http://recuperacionweb30.bravehost.com/ [Consulta: 04/06/2011]

"El terme Web 3.0 és una nova accepció que descrigui les noves formes d'ús d´interacció a la xarxa a traves de diferents camins. El terme web 3.0, ve associat amb els següents termes:

- Transformació de la xarxa en una base de dades (amb l´objectiu de fer accessibles els continguts per aplicacions non-browser)

- L'alça de la intel·ligència artificial

- La web semàntica

- La web 3D


Existeix contradicció sobre l'ús del terme 3.0, ja que molts experts en la matèria ho considerán ambigu, no obstant això altres experts consideren que la web 3.0 serà una revolució si s'arriba a aconseguir una combinació entre la inclusió de contingut semàntic a les pàgines web i l'ús d'intel·ligència artificial que tregui partit d'ella.



Abans de l'anomenada web 3.0, van existir les seves antecessores web 1.0 i web 2.0, la principal diferència entre elles és la següent:

- Web 1.0 és una xarxa que permet llegir

- Web 2.0 és una extensió, que permet llegir i escriure, concedint als usuaris un paper actiu

- Web 3.0 podria estendre aquest paper permetent que la gent a més de llegir i escriure pugui realitzar associacions amb algun sentit entre continguts dels llocs web


Es pot apreciar en la imatge l'evolució des de la web 1.0 fins la denominada web 3.0"

No hay comentarios:

Publicar un comentario