lunes, 4 de julio de 2011

La evolució a la Web 3.0

BLANCO, Marcos Calderón. Web 3.0, [sites Internet]. Espanya: Recuperación y acceso a la información, Universidad Carlos III de Madrid, 2011. [En línia] http://web30websemantica.comuf.com/ [Consulta: 04/06/2011]

Tenint clar el que ens permet la xarxa Web 2.0: interactivitat, xarxes socials, recerca d´informació, crear informació ... una col·laboració entre les usuàries/is que generem el coneixement social. Aquest coneixement social és basa en l´aprenentatge, la participació, la lectura, compartir i generar l´informació. La xarxa fins ara organitza aquesta informació a mena sintàctica, utilitza un etiquetat per mig de codi HTML basat amb la classificació de continguts segons les paraules i el seu ordre, organitzant l´informació sense tenir en compte el significat.
Amb la Web 3.0, és tracta de crear un sistema de codificació per poder organitzar l´informació establint més relacions entre les coses, atenent al significat. Estaria en relació en la semàntica com a mig de recerca, millorant l´organització i accés a l´informació. Agilitzarà les recerques i l´informació estarà millor organitzada en la xarxa, es podrá accedir a l´informació amb eficàcia i perdre menys temps en la recerca.
Parlem d´una evolució de la xarxa interactiva de l´informació, a la xarxa interactiva intel·ligent, amb relacions lògiques entre conceptes i dades en la xarxa.

És possible que aquest canvi de xarxa intel·ligent vinga des de una interface 3D, creant la web en un espai tridimensional. Aquest canvi espacial podria obrir una nova forma de relacionar.se i col·laborar en la xarxa, així com la nostra percepció de la realitat virtual. A més a més, la Web 3.0 podrà tenir una incidència major amb el mon reial, ens referim a l´evolució del control per mig d´Internet de elements de la realitat com portes de seguretat, museu, vídeo, control trafic... podria evolucionar en altres contexts que ara mateix son impensables.

No hay comentarios:

Publicar un comentario