martes, 14 de junio de 2011

Xat: Adolescents III ( Suggeriments de seguretat

FÈRRIZ, L,M, Vull un mòbil! Com educar els nostres fills en les noves tecnologies, Barcelona: Ed. Ara llibres, 2010, Pag, 121,122.

Suggeriments de seguretat punt per punt com fita Fèrriz:

1.- Col·locar l´ordinador en un espai comú, això ens permetrà anar supervisant sovint les seves converses. Ben cert és que a partir de l´adolescència el reclam d´una major intimitat farà que els nostres fills i filles ens demanin l´exclusivitat de l´ordinador. És important endarrerir aquest moment al màxim però també cal que seguim a l´aguait si s´accedeix a aquesta demanda.

2.- És imprescindible que els nostres fills i filles estableixin la norma de xatejar només quan hi ha un adult a casa. Sota cap concepte hem de permetre que ho facin quan estan sols.

3.- Parlar obertament amb els nostres infants i adolescents sobre les seves sessions de xat. Recordar la necessitat de la privacitat i explicar els motius pels quals no han de donar mai el seu nom ni adreça, contrasenyes, fotografies o altres dades personals.

4.- Demanar que ens "presentin" els amics virtuals. Interessar-nos per qui són, què fan i de què parlen, talment com ho fem amb els amics reals. Cal que tinguin clar que les persones que es coneixen per Internet no sempre són el que diuen ser i cal que es mostrin prudents i reservats vers les seves preguntes, evitin cites i rebutgin aquelles converses que els facin sentir interrogats i assetjats.

5.- Evitar les sessions nocturnes de xat; és més fàcil que no hi hagi infants.

6.- Alertar els nostres fills i filles del perill de tenir connectada la webcam quan s´està parlant amb un desconegut. En aquests casos, s´aconsella tenir-la desconnectada o amb l´objectiu tapat.

7.- No visitar llocs web proposats en un xat davant el perill de trobar-se amb virus informàtics, espies de contrasenyes o continguts poc apropiats. Alhora, evitar obrir arxius enviats per desconeguts o per persones del xat.

8.- Evitar els nicks que donen a conèixer dades personals com l´edat, el sexe, la població, etc.

9.- Apropar-se a l´ús de les noves tecnologies per sentir-se més proper a les activitats que els infants i els adolescents fan amb elles.

10.- Observar les actituds dels menors després de les sessions de xat. Si es té la sospita que s´està produint un cas de grooming, demanar assessorament a associacions especialitzades en aquestos casos o a les autoritats (Protégeles, www.protegeles.com). En el cas de tenir la certesa que s´està produint aquesta situació, cal dirigir-se, amb el major nombre de proves possible, als Mossos d´Esquadra. És important, també, comunicar la situació als contactes del xat, a fi d´evitar que s´hi vegin implicats més menors.

Manual de l´Associació Espanyola de Pediatria (AEP) per a l ús correcte d´Internet per als infants: www.aeped.es/proteccioninfantil.htm

No hay comentarios:

Publicar un comentario