martes, 14 de junio de 2011

Xat: Adolescents I

FÈRRIZ, L,M, Vull un mòbil! Com educar els nostres fills en les noves tecnologies, Barcelona: Ed. Ara llibres, 2010, Pag, 116, 117.

"Per als adolescents, el xat esdevé un espai de llibertat en el qual es mostren tal i com se senten, sense pors, vergonyes, ni complexos, a la vegada que es van allunyant dels adults"

Aquest anonimat del xat dona una llibertat d´expressió per a relacionar.se amb la resta, d´una mena senzilla i lleugera, configurant el seu propi perfil que és manifesta al món de la comunicació digital que elles/s controlen. D´aquesta mena els adults no poden tindre el control dels seus comentaris i limitar el seu sentiment de protagonisme front als demés. És mostren al món tal i com són sense por de ser jutjades/s.

"Aquesta separació física que ofereix la comunicació a través de la pantalla facilita les relacions i les amistats sobretot entre aquells adolescents de caràcter més tímid i introvertit"

Les relacions i les converses dels adolescents al xat solen ser sinceres, per aquest motiu també són un objectiu fàcil per a les filtracions externes d´assetjaments. Com en la vida real la xarxa té els mateixos components de perillositat, però amb el coneixement i l´educació per part de les famílies i els professors es poden reduir els riscos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario