domingo, 5 de junio de 2011

MSN spaces - Live Spaces - WordPress



FÈRRIZ, L,M, Vull un mòbil! Com educar els nostres fills en les noves tecnologies, Barcelona: Ed. Ara llibres, 2010, Pag, 132.

Esmentem la xarxa Live Spaces, ja que Fèrriz l´anomena al seu llibre del com a xarxa important i pensada per als joves. Com en el mon d´Internet les coses són efímeres, en el mateix any de la publicació del llibre Vull un mòvil!, aquestos Live Spaces han emigrat en el coneguts WordPress.

Live Spaces, també conegut com MSN spaces en un principi, es un servei de Windows Live com una plataforma per a blogs. Al 2007 Live Spaces va obtindre el segon lloc al ranking de les xarxes socials, amb 27 milions de visites al mes. És tractava d´una xarxa oberta, amb la possibilitat de crear un perfil privat. És podia crear àlbums de fotos, música, llibres, vídeos, llistes i recerca d´amics... molt semblant a les xarxes ja vistes anteriorment.

WordPress esta més vinculat a la creació de blogs (llocs web periòdicament actualitzats) poden realitzar varis blogs en el mateix conter d´usuària/i. En setembre del 2009 tenia 202 milions d´usuàries/is, gracies a l´èxit de la fàcil llicència i al seu ús per gestionar els continguts. Cal esmentar la gran quantitat de dissenyadors i programadors que alimenten contínuament de plugins i temes nous per la comunitat de WordPress. Destaquem algunes de les seves millors funcionalitats: múltiples autores/s o usuàries/is; creació de pagines estàtiques; múltiples blogs o bitàcoles; ordre per categories, subcategories i etiquetes (tags); publicar per mig del correu; permet comentaris i eines de comunicació entre blogs ... En definitiva WordPress estaria dintre de les anomenades webs 2.0, on es mostra i s´interactua amb l´informació creant així el proces enriquidora que suposa compartir.

No hay comentarios:

Publicar un comentario