domingo, 5 de junio de 2011

Mesures de prevenció cap a les xarxes socials vinculades a l´educació

FÈRRIZ, L,M, Vull un mòbil! Com educar els nostres fills en les noves tecnologies, Barcelona: Ed. Ara llibres, 2010, Pag, 133.

Presentem literalment els deu punts de mesures de prevenció cap a les xarxes socials vinculades a l´educació que ens proposa la Lourdes Fèrriz:

1. Evitar la comunicació de dades personals: adreça, nom de l´escola, telèfon, adreça de correu, dades bancàries, etc., o d´aquella informació que aporti dades per localitzar l´usuari fora de la xarxa.

2. tenir en compte que si es difonen moltes dades sobre interessos i aficions es pot ser víctima d´un excés de publicitat no desitjada.

3. Restringir el perill a grups d´amics o coneguts.

4. Triar noms, nicks o noms de pantalla que no ofereixin informació personal, com també contrasenyes difícils de descobrir i no confiar-les a ningú.

5. Reflexionar sobre el tipus d´imatges o fotografies que s´hi penjaran, tenint en compte que no gaudiran del 100% de privacitat i que poden ser capturades, alterades i difoses per altres usuaris o que poden ferir altres persones. No oblidar que en el moment en què es publica una imatge, s´està cedint als gestors de la companyia.

6. Reflexionar sobre els comentaris que s´escriuen, ja siguin propis o sobre altres persones; cal evitar escriure aquells dels quals ens puguem penedir, ja que les versions antigues poden restar presents en els ordinadors d´algun usuari i resultar perjudicials per a situacions futures.

7. No creure tot el que es rep d´Internet, sobretot si es tracta de persones que s´interessen en excés per esbrinar dades personals, són massa afalagadores o mostren excessiu interès en trobades personals.

8. No afegir desconeguts a les llistes d´amics; investigar, primer, si algú dels coneguts també el coneix o buscar-ne informació.

9. Confiar en els pares, altres adults o els contactes de la companyia de la xarxa i no dubtar a comunicar aquelles accions, comentaris o imatges que puguin resultar molestos o assetjadors.

10. Compartir la pàgina de perfil amb els pares o altres adults i confiar en el seu criteri abans de publicar-hi fotografies personals.

No hay comentarios:

Publicar un comentario