lunes, 6 de junio de 2011

Les TIC - PART I

FÈRRIZ, L,M, Vull un mòbil! Com educar els nostres fills en les noves tecnologies, Barcelona: Ed. Ara llibres, 2010, Pàg, 151.

És oví que les noves tecnologies ha resultat ser un gran canvi en molt nivells de la societat. L´escola no pot mantindre's al marge d´aquesta realitat, a més de tindre la responsabilitat sociabilitzadora i d´educació amb aquestes noves eines. L´escola no pot quedar en el seu passat analògic, ja que les nenes/s incorporen i utilitzen ràpidament aquestos nous mitjans de comunicació. És la nostra tasca com a professors iniciar l´incorporació d´aquestes noves eines digitals al currículum, no simplement un canvi d´unes eines del passat per altres noves, si no entendre amb plenitud les possibilitats que ens ofereixen així com gaudir amb elles. Aquest esforç per la correcta aplicació de les noves tecnologies, ha d´estar compartit també amb les famílies i l´Administració.

"Les noves tecnologies han d´esdevenir un element educatiu però no l´únic"

No podem deixar a banda el contacte amb els colors, paper, llapisseres ... el tacte amb les eines del passat, per poder gaudir amb sentit de l´experiència les noves eines. L´incorporació de les noves eines digitals ha d´assegurar la motivació per l´ensenyament i l´aprenentatge "(…) però és tasca del professorat que la feina realitzada tingui sentit competencial".

No hay comentarios:

Publicar un comentario