lunes, 13 de junio de 2011

Xats

FÈRRIZ, L,M, Vull un mòbil! Com educar els nostres fills en les noves tecnologies, Barcelona: Ed. Ara llibres, 2010, Pag, 112.

El sistema comunicatiu d´Internet va ser creat a Estats Units per estratègies militars, convertint.se en l´actualitat en l´eina més important de comunicació. Entre tots els sistemes que ofereix fins ara Internet per comunicar.se amb altres persones, el xat és l´eina més utilitzada per els adolescents. Aquest sistema dona la possibilitat de comunicar.se entre dos o més persones a temps real sobre un "salo" virtual, on per mig de l´escriptura les usuàries/is poden comunicar.se de forma simultània. Aquesta eina dona la possibilitat de "parlar" (escriure) en qualsevol persona del mon, és clar que estiga connectada a la xarxa. Com en les xarxes socials, els xats també tenen temàtiques en concret, on en aquest "saló" de converses totes les usuàries/is poden clavar.se en la conversa que més els interesse. A més hi han opcions de privacitat entre les usuàries, poden realitzar un xat en privat únicament entre les usuàries/is seleccionades.


És habitual que les usuàries/is del xat utilitzen pseudònims o alies anomenats nick. També utilitzen un llenguatge més abreviat i paraules curtes, no hi han regles de d´ortografia però sí un nou sistema nou d´escriptura abreviada que les usuàries entenen perfectament. Aquestos xats estan inclosos en xarxes socials com per exemple Facebook o Myspace, tenint així més eines d´immediates comunicativa amb les nostres usuàries.

L´evolució del xat (escrit) a evolucionat cap al vídeo-xat, on les usuàries tenen la possibilitat de tres modes de comunicació en el mateix canal: visual, auditiu i escrit.
Tant els xats com els vídeo-xats tenen també la possibilitat d´enviar documents (vídeo, fotografia, musica, text...) creant un intercanvi quasi a temps real, ja que hi ha un temps, cada cop més curt, d´enviament. Aquesta eina tant dinàmica està siguen utilitzada per moltes escoles, universitats, màsters... a distancia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario