martes, 31 de mayo de 2011

Les xarxes socials

FÈRRIZ, L,M, Vull un mòbil! Com educar els nostres fills en les noves tecnologies, Barcelona: Ed. Ara llibres, 2010, Pàg, 124.

Les xarxes socials són plataformes d´interacció social en Internet, permeten la comunicació i connexió entre diferents persones amb necessitats, inquietuds o problemàtiques similars.
Es crea a partir d´un grup inicial que convida a coneguts o amics, que al ser acceptats formen part de la xarxa, estos al mateix temps poden convidar a nous membres a la xarxa. D´aquesta mena el creixement i l´interacció dels membres a la xarxa arriba a ser imprevisible.

"Més del 80% dels adolescents del nostre país fan ús de les xarxes socials i les han conegut mitjançant amics o familiars"
(Dades segons un estudi realitzat per la consultora Xperience Consulting)

Les noies solen utilitzar més les xarxes socials que els nois, ja que aquestos solen estar més interessats amb els videojocs. No obstant el nois també fan ús de les xarxes, on pugen fotografies seves i d´amistats, vídeos, cançons i links d´interes personal. Aquesta mostra pública d´inquietuds anirà afegint cada cop més amics virtuals creant un grup d´interessos similars i una permanència i actualitzacions permanents.

Com explica Lourdes Fèrriz podem classificar les xarxes socials en quatre grups segons les seves finalitats:
-Per mantenir relacions socials entre les sus usuària, com Tuenti o Facebook.
-Per buscar-hi feina, com Linkedin.
-Per trobar parella, com Meetic.
-Per retrobar amistats perdudes, com Universia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario